keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Queen(s) of the Stone Age

QOTSA heitti keikan Rock the Beach-festivaaleilla Helsingissä. Bändi josta olen aina pitänyt siitä huolimatta että keulahahmonsa Josh Homme on on tunnettu kusipäisestä rockstara-asenteestaan.

Pakko sanoa että äijän öykkäröinti Suomessa vei kyllä viimeisenkin mielenkiinnon bändiin aika pitkäksi aikaa. En ollut paikalla mutta se ylitti uutiskynnyksen.

Kun keikalla järjestyksenvalvoja aivan oikein puuttui yleisön kiipeilyyn mikä on ihan normisettiä, Homme heitti järkkäriä pullolla ja karjui että antaa yleisön olla koska "ei siitä olkapäille kiipeilystä ole mitään haittaa" ja vieläpä että kyseinen järkkäri tekee töitä hänelle. Tästä hän sai vielä aplodit bändiä katsomaan tulleilta älykääpiöiltä.

Pistetäänpä faktat kohdalleen. Olkapäille kiipeäminen isossa massassa on helkkarin vaarallista ja siksi kiellettyä suurimmassa osassa paikkoja.
 Josh Homme ei ole järjestyksenvalvojien työnantaja, keikkajärjestäjä on. Ja jos ollaan tarkkoja niin bändi saa palkkaa keikkajärjestäjältä esiintymisestä yhtälailla, eli Homme-pelle on loppuviimeksi keikoillaan samalla viivalla järkkärin kanssa.

Mikähän siinä on että kun joku oppii soittamaan kitaraa ja saa tietynkokoisen kuulijakunnan, hän luulee välittömästi olevansa maailman napa? Bändejä tulee ja menee, ja rokkikukkoilu oli idioottimaista jo silloin aikanaan. Nykyään se on lähinnä naurettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti