maanantai 10. syyskuuta 2012

Rusakot: Miehekästä menoa

Osa 1: Pappapartio vs Ukkosenjumalat

Teimme Jarin kanssa tuossa taannoin hauskan pienen eräilyn Virttaankankaan maisemiin. Vain kaksi ukkoa, rinkka ja metsä.

Rusakoista periaatteessa kaikki ovat enemmän tai vähemmän eräihmisiä, mikä on todella hieno juttu jo pelkästään siksi että yhteistä aktiviteettia löytyy eikä porukassa ole mitään neitejä jotka pelkäävät muurahaisia tai eivät osaa sytyttää nuotiota. Minä ja Jari emme ole tässä poikkeus, todellakaan.


Virttaankankaan lähde on kuvankaunis pieni lampi jossa pikkukalat polskivat ja jonka vesi on peilityyni. Otimme tästä vedestä myös juomavetemme reissuun.


 Reissu oli hauska, juttu kulki meille kahdelle ominaiseen eksistentialis-luonnonharmonia-historia-kaljakinonmuutenhyvää-tyyliin, ja sää oli kauniisti sanottuna vaihteleva. Aloittaessamme tallustamisen aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja tirpat pitivät pikku Kuorosotiaan, katselimme ympärillemme ja pysähtelimme milloin minkäkin luonnonhienouden kohdalle. Siinä vaiheessa kun saavuimme ensimmäiselle pysähdyspaikallemme satoi kaatamalla ja ukkonen jyrisi kuin Jari vatsa ennenkuin saatiin evästä naamaan. Leiripaikan nuotio oli taivasalla mutta sehän ei kahta kunnon eräjormaa pysäyttänyt! Nimittäin...

 ...näin syttyy nuotio...

 ...kaatosateessa...

 ...ja ILMAN sytykepaperia! Äijämeininki. :) Ei muuta kuin nokipannu tulille ja eväitä syömään kahviveden keittymistä odotellessa. :)


Matka jatkui yhtä vaihtelevassa säässä ja fiilikset olivat korkealla. Seuraavalla levähdyspaikalla pääsimme hauskaan pieneen kammiin jossa syötiin Viisikkotyyliin seuraavat eväät ja sumppien jälkeen maistui vielä puolen litran pönikkä olutta mieheen.


Heh. Kuvien laatu on "taas tätä"... Pitkäaikaisemmat lukijani saattavat tunnistaa kameran samaksi uskolliseksi romukseni jolla kuvasin lähes koko reissuni planeetan toiselle puolelle taannoin.

Osa 2: Perinteistä äijäpuuhailua

 Seuraavana päivänä seuraava Rusakko Tommi haki minut töidensä jälkeen ja lähdimme Kylmäkoskelle hänen mökilleen, jonka mies on itse rakentanut autotallirakennusta, ulkohuussia ja saunamökkiä myöten. Ensimmäinen päivä meni saunomassa ja nuotiolla yömyöhään istuen, huomattavasta oluenkulutuksesta puhumattakaan. Asiaan kuului tietysti myös aikalailla vastaavia keskusteluja kuin Jarin kanssa, tosin metallimusiikki kuuluu asiaan kun Tommin kanssa mennään. ;) Jossakin vaiheessa siirryimme nuotion ulkopuolelle pilkkopimeälle nurmikentälle ja katselimme ehkä kirkkainta tähtitaivasta ikinä. Näky oli aika mieletön. Ja vaati lisää olutta. ;)


 Toisena päivänä maalasimme saunarakennusta ja tuhosin Tommin viimeisetkin mielenrauhan rippeet huomauttamalla hänelle että kai hän on tajunnut että hänen rakennustensa pääväri on täsmälleen sama kuin yhteisen työpaikkamme päätunnusväri. Harvoin näkee ison miehen itkevän niin vuolaasti. :D
 Sepultura soi ja rakennus vaihtoi väriä. Sitten vuorossa oli siirtyminen veneeseen ja kalastelua peilityynessä jokivedessä.

 Iltapäivällä ajoimme takaisin kaatosateessa, salamoiden valaistessa horisonttia jonka pilvimuodostelmat olivat kuin painajaisesta. Perillä jälleen saunaan, jonka jälkeen loppuilta sujui todella hyvissä fiiliksissä metallia kuunnellessa ja olutkuormaa tuhotessa. Nukkumaan taas ties milloin.

Osa 3: Asiaankuuluvissa kuvissa

 Seuraavana päivänä raahauduimme lievästi nuhjuisina kaupungille, menimme pubiin Rusakkolauman kanssa johon kuului me kaksi, Jari jälkikasvuineen, Jesse, Lari ja Mikael. Parin tuopin jälkeen menimme elokuvateatteriin jossa vahvuuteen liittyi vielä Juho. Ja minkähän elokuvan menimmekään katsomaan... No minkäs muunkaan. The Expendables 2!
 Elokuva oli mahtava, valtava testosteronimöhkäle joka sisälsi kaikki mahdolliset kunnollisen äijäelokuvan osat. :)
 Leffan jälkeen osa meistä lähti kotiin, toiset jäivät pitempään ja menimme vielä muutamalle oluelle.
 Neljä päivää eräilyä, saunaa, kalastusta, nuotiota, maalaushommia, metallia, olutta ja kaikkien aikojen toimintaelokuva. Ei olekaan elämä maistunut näin hyvältä hetkeen. :)

1 kommentti: