perjantai 21. joulukuuta 2012

Maailma loppuu, oletko valmis?


Jaahas, Mayojen kalenterin mukaan maailma loppuu sitten tänään. Lempo. Tommi on minulle yhä tuopillisen velkaa...
 Ajattelin kyllä ehtiä katsomaan pari jaksoa Star Trekiä ennen kuin maa alkaa järistä ja taivaalta sataa verta.

 Maailmanloppu on ennustettu nyt vuodelle 2012 kolmena eri ajankohtana, 2000-luvulle tähän mennessä nelisenkymmentä kertaa, yleisesti jo satoja kertoja, ja meikäläisen elinajalle tehtyjä tunnetuimpia ennustuksia on tulossa vielä puolen tusinaa.
 Jehovan Todistajat ennustivat jo 1970-luvulla että maailmanloppu tulee ennen vuotta 2000. Oli ja meni, mutta uskonto jäi. Haloo?

 Minua ihmetyttää se, että ihmiset, aikuiset, lukeneet ihmiset, ennustelevat maailmanloppuja, kirjoittavat niistä kirjoja ja puhuvat niistä julkisuudessa. Eikö se kannattaisi heittää tarpeeksi kauas tulevaisuuteen niin että itse ehtii kupsahtaa eikä joutua julkisesti nolatuksi kun eihän se sieltä tietenkään tule? Ymmärrän että otetaan rahat pois hölmöiltä mutta en minä ainakaan haluaisi tulla tunnetuksi/muistetuksi kylähulluna, mikä väkisinkin tulee mieleen noista maailmanlopun jauhajista...
Lisäksi juuri noihin jehovastelijoihin viitaten, yhtä "tieteellistä" ennustusta kohti on kymmeniä jeesustelijoiden ja muiden fundamentalistipölkkypäiden vaahtoamisia. Eikö uskonnolta putoa pohja siinä kohtaa kun sen ennustama maailmanloppu ei tullutkaan? Ai niin, tuntemattomia ovat Herran tiet ja meidän pitää olla kiitollisia siitä että saimme vielä mahdollisuuden. Äh.

 Minun vuoroni ennustaa: Maailmanloppu maapallomielessä tulee viiden miljardin vuoden päästä, kun aurinko sammuu. Siihen mennessä pitäisi kaikilla olla hammasharja pakattuna. Eli vielä ehtii syödä joulukinkkua. Cheers!

3 kommenttia:

  1. Henkilökohtaisesti veikkaan, että ihmiskunta ehtii tuhoamaan itsensä ja aloittamaan alusta ainakin kahteen otteeseen ennen tuota auringon sammumista. Ensimmäinen kerta ei välttämättä ole kuin muutaman sadan vuoden päässä mikäli tämän pallon toiminta jatkuu samanlaisena kuin tähän asti. Kristallipallo tosin sattui hajoamaan jo viime vuosikymmenen puolella joten tää on nyt taas näitä havainnointiin perustuvia mutu juttuja mut tuskin menee ihan mettään.. :D

    -Puomininja

    VastaaPoista
  2. Ei ihmiskunnan loppu ole maailmanloppu. Mitä pikemmin tämä laji tuhoaa itsensä sen parempi. Ehkä sitten kun Homo Sapiensin vääristyneet apinankallot ovat viimein pelkkää tomua, evoluutio etenee ja Luontoäiti valitsee jonkun toisen lajin kehittymään tieteelliselle tasolle. Ehkäpä jos seuraavaksi annettaisiin mahdollisuus vaikkapa liskoille, homma toimisi. Niillä ei olisi tarvetta tapella koko aikaa vaan viettäisivät siestaa jollain aurinkoisella kivellä ja keskittyisivät edistämään lajiaan, tiedettä ja luontoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olekaan maailmanloppu tuo. Senpä takia sanoinkin, että IHMISKUNTA ehtii tuhoamaan itsensä. ;)Ja kun meidänkin seassa on niitä mulkkuja ja kusipäitä joista ei milläään pääse eroon niin kaipa nuo sitten selviäisivät tuostakin ja lisääntyisivät keskenään aloittaen saman sonnan uudestaan. :D

      -Puomininja

      Poista