sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Pankkikortti on henkilökohtainen kortti

Sitä eivät tunnu ihmiset tajuavan sitten millään. Tyttöystäväni joutuu vähän väliä kahnauksiin töissä takavarikoidessaan henkilöiltä pankkikortteja näiden yrittäessä ostaa tavaraa kaverin(?)/perheenjäsenen(?) kortilla. Hämmentävää kuinka yleisesti ihmiset eivät tajua että se on RIKOS, maksuvälinepetos, ja siitä voi saada huonolla tuurilla melkoiset rapsut.
Ja niille jotka pitävät tätä vähäpätöisenä nillittämisenä: Kyllähän ihminen itse tietää, että se on kaverin kortti ja kaikki ok. Mutta myyjät eivät ole selvänäkijöitä, he eivät voi tietää onko kortti varastettu vaiko ei, jolloin ottavat kortin pois ja saavat siitä palkkionkin pankilta, koska asia on oikeasti sen verran vakava ja pankit suhtautuvat siihen sen mukaan. Ja kyllä minä ainakin olen iloinen jos joku saa källittyä korttini mutta myyjät ottavatkin sen pois.

Olin pari viikkoa sitten kutsusta paikalla kun nainen yritti ostaa tavaraa kortilla joka ei ollut hänen, ja sillä kertaa myyjä tiesi sen. Kun tulin paikalle nainen totesi että se on hänen poikaystävänsä kortti. Totesin vaan että vaikka se olisi totta, se olisi silti rikos, enkä kyllä oikein usko että hänen poikaystävänsä nimi on Riitta, kuten kortissa luki...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti