lauantai 18. helmikuuta 2012

"Portsarin mielivaltaa"

Dynamossa on kolme portsaria viikonloppuisin. Minut oli juuri vapautettu tupakkakopilta ja olin aloittanut kierroksen teon kun näin kaverin nukahtaneena tuoliinsa, niin taju kankaalla että jouduin ravistelemaan häntä ihan kunnolla ennen kuin hän havahtui. Ilmoitin hänelle, kuten asiaan kuuluu, että on aika lähteä kotiin. Hän alkoi välittömästi jänksätä vastaan, ja kolmannen kehotuksen jälkeen ilmoitin että nyt tästä on keskusteltu tarpeeksi, hänen on aika lähteä tai hänet poistetaan. Yleensä tämä on se hetki kun useimmat tajuavat tilanteen ja ymmärtävät kävellä itse. Mutta ei tämä. Tartun henkilöön ja alan nostaa häntä pystyyn, jolloin tämä lyö välittömästi. Väistän iskun ja painan henkilön takaisin, saadakseni hänestä tukevamman otteen.
Minut vapauttanut portsari tulee apuun, saamme kaverin ylös ja lähdemme taluttamaan häntä ulos. Puolivälissä aulatilaa henkilö alkaa yhtäkkiä tosissaan vääntämään vastaan ja alkaa rimpuilla hulluna. Päästän irti jotta kollegani jolla oli järkevämpi kulma voi viedä henkilön alas, ja näin tapahtuukin. Ikävä kyllä henkilö saa jotenkin toisen kätensä kumppanini otteesta ja lyödä täräyttää kaveria turpaan. Toinen isku epäonnistuu ja alamme vääntää kaveria vatsalleen jotta voimme laittaa hänelle käsiraudat. Yritämme kaikin tavoin tehdä homman siististi ja henkilöä yhtään tarpeellista enempää satuttamatta, mutta tällä jätkällä ei ole mitään tällaisia tarpeita. Ympärillä olevasta katsojaporukasta joku kaikkitietävä huutaa että "ei sitä nyt tarvitse noin kauheasti runtata". "Onneksi" porukassa on aina niitä jotka osaavat tottakai tämän homman paremmin kuin me jotka sitä teemme.
Raudoituksen jälkeen siirrämme kaverin ulos ja soitamme poliisin. Koko tämän ajan kaveri karjuu meille, ilmoittaa ettei ole tehnyt mitään, että tämä on taas täysin mielivaltaista toimintaa. Hän kiistää nukkuneensa, kiistää lyöneensä vielä poliisin saapuessakin, kiistää kieltäytyneensä poistumasta ja kiistää pistäneensä lainkaan vastaan.
Poliisi kerää jätkän talteen ja kumppanini ja minä kerromme tapahtumien kulun, kollegan vielä tehdessä ilmoitusta pahoinpitelystä ja ilmoittaessaan laittavansa korvausvaatimuksen.

Kun henkilö on sammunut baariin, portsarin TÄYTYY poistaa tämä. Siinä on aivan turha pullikoida. Ja me käytämme vain sen verran voimaa kuin on pakko, minkä lisäksi kumpikaan meistä ei ole mikään vääntöhiiri, päinvastoin molemmilla oli aika paskat fiilikset sen jälkeen kun poliisi oli vienyt apinan mennessään. Jos tämäkin idiootti olisi vain ymmärtänyt lähteä, hän olisi saanut takin narikasta ja hyvän yön toivotukset, ja ollut tervetullut uudelleen. Sen sijaan hän herää putkasta pahoinpitelysyyte niskassa, ei pääse enää baariin joka on kuitenkin oman porukkansa suosiossa, kollegallani on huuli auki ja polvi kipeänä ja molemmilla mieli mustana aivan turhasta väännöstä.

Mielivaltaa tosiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti