tiistai 26. maaliskuuta 2013

Lontoo, osa 4.3: Tower, vielä kerran


Koska linnaketta on rakennettu vuosisatoja, siinä on huomattava määrä erillisiä, suuria rakennuksia vaikka suurinta osaa yhdistääkin muuri (kuten viime postauksen kuvista kävi ilmi), joten Towerissa ei mennä yksiselitteisesti "sisälle linnaan" kuten esim. Turun Linnassa vaan rakennuksesta toiseen täytyy siirtyä ulkokautta.
Eri nimisiä torneja ja rakennuksia on useita, ja ikävä kyllä mutta ymmärrettävästi kaikissa paikoissa kuvaaminen ei ole sallittua, eli tulen jälleen tekemään poikkeuksen laittamalla tähän postaukseen kaksi kuvaa jalokivistä, jotka eivät ole minun tai Iiriksen ottamia kuvia.

Varoitus nössöille: Seuraava teksti kertoo varsin yksityiskohtaisesti mestaamisesta eli hyppää seuraavaan kappaleeseen jos tekee häijyä. ;)
 Kukaan ei tunnu tietävän kuinka paljon Towerissa vankina olleita teloitettiin sen verisen historian aikana julkisesti. Teloituskeinoja oli useita, mutta yleisesti mestausta joko kirveellä tai (harvemmin) miekalla pidettiin armeliaana tapana, mikä ei aina ollut totta, vaan riippui iskun kulmasta, kirveen terävyydestä ja mestaajan ammattitaidosta. Esimerkiksi kovasti vastaan sätkinyttä Salisburyn kreivitärtä Margaret Polea hutkittiin kirveellä yli kymmenen kertaa ennenkuin pää viimein irtosi...
  On todettu että onnistuneen nopeasti irronnut pää pysyy vielä tajuissaan noin kahdeksan sekuntia irrottamisen jälkeen, mistä syystä pyöveli usein nosti pään heti katkaisemisen jälkeen hiuksista ja näytti sille sekä yleisön että päättömän ruumiinsa joka siinä vieressä vielä nyki ja pulppusi verta. Oikke kiva viimeinen näky...
  Tunnettuja historian hahmoja jotka on teloitettu Towerissa ovat mm. Sir Walter Raleigh, Guy Fawkes, William "Braveheart" Wallace ja Thomas More (Utopian kirjoittaja, toim.huom.).

Asehuoneessa sai kuvata ja sen edestä sitten kuvattiinkin. Täältä pesee tykkiä ja haarniskaa. :)







Tottakai kun Keski-Maassa ollaan, on hobiteilla omat haarniskansa myös... eiku. ;) Sitten ruutiaseita...





Sen sijaan rakennus jossa kuuluisia kruununjalokiviä säilytetään on tosiaan täysin kuvauskiellossa. Sääli sinänsä. Vaikka en erityisemmin helyistä piittaa oli "aito aarrekammio" kieltämättä vaikuttava. Kuninkaallisesta jalokivigalleriasta löytyvät mm. alla kuvatut tarunomaiset Afrikan tähti (joka sittemmin on jaettu yli sataan osaan, suurin eli Cullinan I kuvassa valtikassa) ja Koh-I-Nûr (kruunuun upotettuna).


 

 Eiköhän tässä ala olla Toweria tarpeeksi. Yksi Lontoo-postaus vielä ja sitten paluu arkeen. Plääh. Vielä viimeiseksi kuva katanasta, johon törmäsin yllätyksekseni Towerin Asehuoneessa. Näistä tulette luultavasti parin vuoden päästä näkemään paljon kuvia täällä, jos kaikki menee niin kuin suunnittelen. :)

1 kommentti:

  1. Okei tää paikka haarniskoinenn ja keski-aikaiseine aseineen olis sellanen paikka mistä mut joutuis repimään pihalle sulkemisajan jälkeen. :D

    -Puomininja

    VastaaPoista