keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Kauneuden helvetti

Huh, tuleepa nyt päivitettyä tiuhaan mutta pakko avautua tästä...
Viimeisen neljän päivän aikana olen törmännyt kolmeen tyttöön, jotka ovat täysin tyytymättömiä ulkonäköihinsä ja pahimmillaan pitävät itseään rumina, lihavina tai vielä pahempina jonkinlaiseen traumaattisuuteen asti. Surullisen asiasta tekee se että jokainen näistä tytöistä kulkee meikäläisen mittapuulla kategoriassa "tosi nätti", vielä surullisemman asiasta tekee se että tiedän näille kolmelle useita kanssasiskoja.
Minua ällöttää yleisestikin länsimaisen kulttuurin antama totaalisen kieroutunut yleiskuva siitä miltä ihmisten tulisi näyttää. Hollywood, muoti"gurut" ja yleinen seksin ylimyynti aiheuttavat varsinkin tytöille (toki myös pojille) hirveitä paineita näyttää siltä miltä koulutetut, puleeratut mallit ja näyttelijät joita tuunataan tuntikausia ennen kameroiden eteen astumista näyttävät. Eihän siinä ole inhimillisyyden varjoakaan missään, saati järkeä. Toinen toistaan nuoremmat ihmiset yrittävät väkisin täyttää mahdottomia standardeja miellyttääkseen täysin deluusion aikaan saamaa sosiaalista alipainetta. Ja mihin tämä johtaa? Silikoni-implantteihin, järjettömiin dieetteihin, sairaisiin rääkkitreeneihin, hampaiden keinovalkaisuun ja lopulta pahimmillaan mielenterveysongelmiin kuten bulimia ja anoreksia tai pahempaa. Kaikki vain siksi että Voguen kannessa oleva botoksihirviö näyttää "jonkun" mielestä paremmalta kuin lukija. Forgive my french mutta hyi saatana.
Terve, normaali keho sisältää tietyn määrän rasvaa jo aineenvaihdunnallisista ja kehonlämmityssyistä. Pyykkilauta on täysin epäluonnollinen vatsa. Hauiksilla ei loppupeleissä ole suurta virkaa mitä tarpeellisiin lihaksiin tulee. Idässä ihmiset tuntuvat hiukan edes tajuavan paremmin kuin me "sivistyneet" teollisuusmaiden kasvatit miltä ihmisen kuuluu näyttää. Tietynlainen rehevyys on vain tervettä eikä automaattisesti tarkoita ylipainoisuutta. Ja mikä helkkari se painoindeksi on? Jos uskoisin omaani, olisin sen mukaan ylipainoinen, mutta kas, en löydä valtavasti löysää itsestäni ellei selkärankaa lasketa.
Oikeasti, hiiteen tuollaiset käsitykset! 100 000 vuotta sitten Homo Sapiens ei todellakaan ollut litteävatsainen, tiukkaperseinen kyljys pyöreine hauiksineen ja kapeine reisineen, ja veikatkaapa kumpi versio meistä eli terveellisemmin ja liikkui sekä söi oikein, kehollemme ominaiseen luonnonmukaiseen tapaan? Ei ainakaan se joka näyttää Kate Mossilta...

Tairrie B:llä on sanansa sanottavana aiheesta:

I was born like this
With hips like this
Lips like this and wrists like this
Legs like this and arms like this
A fist like this to hit you with
Now..
You're like school on Sunday
You ain't got no class
Keep runnin your mouth but
You can kiss my ass!

Not made to measure baby
one size does not fit all
I will not be the one...
You make to take the fall
Not made to measure baby
one size does not fit all
I will not be the one...
You make to take the fall!

I got the curves to fear
I got the words to feel
And when I scream I've heard them say
I've got the voice to heal
You don't need to be sorry
You don't need to be saved
You just need to be proud of..
The body that God gave

Not made to measure baby
one size does not fit all
I will not be the one...
You make to take the fall
Not made to measure baby
one size does not fit all
I will not be the one...
You make to take the fall
Listen to me say..

I'm so fat.. I'm fucked up
I'm so skinny.. I'm sick
I'm so tired of the magazines
talking that bullshit
I'm not fat .. They're fucked up
I'm not skinny .. they're sick
I'm just tired of the critics who keep
talking that bullshit

I was born like this ..
With eyes like this
teeth like this and thighs like this
A face like this, a waist like this
And when I die .. I'll die like .. this
Now..
You're like school on Sunday
You ain't got no class
Keep runnin your mouth but
I just might kick your ass!

2 kommenttia:

  1. Itse olen huomannut täysin saman, nuoruudessani (joo, siitä onkin aikaa :D) ei välitetty niin paljon miltä näyttää (välitänkö nyt, EN), ei pukeuduttu samalla lailla muotilehtien mallien mukaan kuin nyt. Silloin tytöt/pojat näyttivät kauniilta/komeilta LUONNOLLISINA, omana itsenään. Samoin olen huomannut että nykynuorisolla oma isä/äiti ei ole enää se sankari,roolimalli joka osaa kaiken ja josta otetaan mallia, vaan roolimalliksi etsitään joku julkisuuden henkilö botox huulineen, silikonirintoineen ja jonka ÄO on -4. Kun katsoo ohikulkevia nuoria niin miettii mielessään mikä on mennyt vikaan? Entä 10 vuoden päästä, miltä sitten pitäisi näyttää? Luurangolta?

    (Laulussa on muuten pirun hyvät sanat)

    VastaaPoista