sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Lopun alun mietteita - Thoughts of the beginning of the end

Lahemmas puoli vuotta, tuhansia kilometreja, useita tatuointeja ja mittaamatonta maaraa erilaisia kokemuksia takana alan olemaan valmis siirtymaan Suomen suuntaan. Neljan vuorokauden paasta tasta hetkesta istun lentokoneessa jonka maaranpaa on Berliini.

Kun nyt katson taaksepain kulunutta aikaa ja sen tapahtumia, huomaan usein ajattelevani etta tama matka on ollut monessa suhteessa kuin koulunkayntia, suoranainen yhden miehen luokkaretki. Olen oppinut, opetellut ja minulle on opetettu asioita, ja tietysti kantapaa on ollut se henkinen karttakeppi napeille aina valilla. Valilla on sattunut lujaakin mutta sekuntiakaan en vaihtaisi pois.

Kun vertaan miesta joka lahti mieheen joka palaa, huomaan etta moni muukin asia kuin parta on kasvanut. Sanoisin etta en vain hyotynyt tasta matkasta, vaan todella tarvitsin sita.
Katarsis on lopussa, synapsit on uusittu ja monia osia minusta on jaanyt ja jaa viela matkan varrelle. Ja seuraava haaste onkin jo edessa. Alykas oppii asioita, mutta viisas osaa kayttaa oppimaansa.
Nyt haluan selvittaa olisinko edes hitusen viisaampi kuin lahtiessani.

- - -

Nearly half a year, thousands of kilometers, many tattoos and myriads of new experiences behind me I'm starting to be ready to return to Finland. In four days from this I'll be in a plane to Berlin.

Now when I'm looking back at the past time and happenings here, I feel like it's been like going to school, a real one-man field-trip. I've acknowledged, learned, been taught and of course made some serious mistakes and learned also from them once in a while. Sometimes it's hurt real bad but I wouldn't swap away one second.

hen I compare the man that started this journey and the one who's ending it, I see that many other things has been growing besides the beard. I'd say that I haven't only benefited from this trip, I've actually really needed it.
Catharsis is at its end, the synapses have been remolded and the next challenge is already visible. Intelligent man learns stuff. Wise man knows how to use what he's learned.
Now I want to know am I even slightest bit wiser than when I left.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti