maanantai 11. elokuuta 2014

Seikkailua Euroopassa, osa 4: Wien

Muutama päivä Ruotsissa, sitten hyppäsin lentokoneeseen Arlandan kentältä, nokka kohti Wieniä. Kuva kaupungista koneen aloitettua jo laskeutumisen.
Koneesta metroon. Monet Wienin metroasemista ovat jäätävän pitkiä, kuten Japanissa. Ihmettelen että Lontoon metroasemat eivät tuntuneet näin isoilta. Tai sitten en vain osunut mihinkään jättimäisimpiin. Ensi töikseni painelin metrolla keskustaan, istahdin Starbucksiin, avasin kolme karttaa ja hostelluettelon. Ehkä noin puolen tunnin tutkiskelun jälkeen päädyin A&O Hostelsiin, joka on kansainvälinen ketju, ja hintalaatusuhde siellä osui kyllä mainiosti kohdilleen. Oikeastaan ainoa paikka missä en ole hirveästi viihtynyt hosteldormissa oli Lontoo. Nytkin jaoin/jaoimme huoneen neljän muun tyypin kanssa eikä mitään ongelmaa ollut. 11€/yö, ja hostelissa oli pyykkitupa, 24h baari, kunnon suihku jne. Tosin henkilökunta -vaikkakin tosi ystävällistä- oli aika yksinkertaisen oloista porukkaa. Meillä riittikin hupia heistä. Kolme tyttöä, tietokone ja vartti kaakatusta että saatiin yksi hikinen huonevaraus kuntoon. :D
Saavuin tosiaan yksin myös Wieniin, Markus saapui seuraavana päivänä. No, minulla oli koko päivä aikaa tutkailla ympäristöäni ja löysinkin nopeasti kaikenlaista mielenkiintoista, kuten vanhan roskaruokarakkauteni Kentucky Fried Chickenin, yleisesti lyhennettynä KFC:n. Om nom nom... :D
 Paikallinen kauppakeskus, tai yksi niistä, Lugner City, sijaitsi minuutin kävelyn päästä hostelista. Keskusaukio oli oikea pieni huvipuisto. Mekaanista hevosajelua, pieni junarata, pomppulinna... Hansa voisi ottaa opiksi.
 1,7 miljoonan asukkaan Wieniin mahtuu erikoisliikkeitä joka lähtöön, kuten, heh, kokonainen kauppa pelkkää Hello Kittyä. :D
No mitäpä tekee yksinäinen suomalaismies Wienissä illalla? No ei, te likaiset mielet, vaan paikallista olutta nassuun paikallisessa hevibaarissa. :)
 Markuksen saavuttua seuraavana päivänä lähdimme toden teolla tutkimaan kaupunkia. Itävallan reissun pääpaino oli erämaassa mutta pitihän sitä hiukan täälläkin nähdä juttuja. Paljon, paljon isoja kirkkoja, vanhoja rakennuksia...
 ...ja pitkiä, pitkiä mukulakivikäytäviä...
 ...jotka veivät pikku sisäpihoihin pikkupuoteineen...
 ...jotka veivät portaisiin, jotka veivät sisäpihoihin puoteineen...
 ...jotka veivät portaisiin ja pienille kujille! Tämä kaupunki on niiiiin siisti! :)
Markus tutkimassa karttaa.
Todellakin kauniita, vanhoja rakennuksia ja paikkoja. Bongatkaa meikä. :)
 Heh.
 Tuopposella aika korkealla. Mutta ei tämä vielä mitään... näette sitten myöhemmin. ;)
 Kännyn kamera ei oikein ole parhaimmillaan yökuvauksessa, mutta pari kuvaa kuitenkin...
 Eräässä paikallisessa hieman friikahtavassa yökerhon tapaisessa oli aivan upea romuraudasta tehty Alien. \m/
 ALEXANDRA! :D Mikä todennäköisyys että törmään Wienin metrossa tyttöön johon tutustuin Melbournessa vuosia sitten?? :D Likka ei ollut oikeastaan muuttunut yhtään, ihan yhtä cool. Ikävä kyllä emme ehtineet hänen kanssaan kauaa viettää aikaa mutta nyt täytyy pitää yhteyttä. :)
Alex otti kuvan Markuksesta ja minusta zombeilemassa, inspiroiduimme taustan taulusta jossa koko Wien esitetään Zombie apocalypsen vallassa. Heh.

Seuraavaksi onkin sitten aika siirtyä erämaahan. Pakkasimme rinkkamme, otimme junan keskelle Itävallan maaseutua ja kävelimme vain suoraan ulos kylästä vuorille. Siitä sitten ensi kerralla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti